trouwvervoer vragen

Faq trouwvervoer

Je hebt vast een hoop vragen rondom de zoektocht naar je trouwvervoer. Wij beantwoorden de meest gestelde vragen voor je!

Wat is populair en bijzonder trouwvervoer?

Populair:
Oldtimer met stip op nummer 1
Sportauto
Kever Cabrio
Limousine

 

Bijzonder:
Trouwkoe
Bakfiets
Riksja/Tuk Tuk
Koets
Brandweerwagen of politieauto
Helikopter of luchtballon (vraag uiteraard wel eerst na bij de locatie of dit mogelijk is)


 

Hoe kun je een grote groep op een originele manier vervoeren?

Al je daggasten op tijd op de plaats van bestemming krijgen kan soms enige problemen opleveren. Zeker als de locatie midden in het centrum is of op een plaats met zeer beperkte parkeergelegenheid. Een hele makkelijke en bovenal gezellige optie is het huren van een trouwbus.

Denk aan een ouderwetse schoolbus voor maximaal 44 personen of een Engelse dubbeldekker voor een grotere groep tot ongeveer 68 personen. Een trouwauto in dezelfde stijl maakt het geheel compleet.

 

Wat kost trouwvervoer?

Voor een reguliere trouwauto ben je gemiddeld € 350.- kwijt. Let bij het boeken van het trouwvervoer goed op de volgende aspecten:

  • Betaal je per kilometer of is dit bij de prijs inbegrepen?
  • Is er een maximum aantal uren of wordt er per dag gerekend?
  • Is de chauffeur inclusief of komen daar nog extra kosten bij?
  • Hoe zit het met de schoonmaak?
  • Is decoratie van de auto mogelijk? Is dit standaard of op maat?
  • Zijn parkeerkosten bij de prijs inbegrepen?

Houd tot slot ook rekening met een lage maximale snelheid bij diverse trouwauto’s. Calculeer hiervoor in je draaiboek voldoende tijd. Zorg ook dat je op de hoogte bent van eventuele wegafsluitingen zoals de weekmarkt of files. Zo voorkom je dat je op je eigen bruiloft te laat bent.

 

Trouwvervoer uitzoeken: voorbereiding

Ook het trouwvervoer is een belangrijk onderdeel van jullie grote dag. Misschien zijn jullie er al helemaal uit wat jullie willen maar het is belangrijk om over een aantal zaken goed na te denken voordat jullie een definitieve keuze maken. Is het de bedoeling dat er alleen trouwvervoer geregeld gaat worden voor jullie of moet er ook iets geregeld worden voor de gasten? Hoe groot is de afstand die met het trouwvervoer afgelegd moet worden? In sommige gevallen kun je dan bijvoorbeeld beter niet voor een koets of bakfiets kiezen. Wanneer jullie een kleiner budget hebben denk dan ook eens goed na of er geen bekenden van jullie een mooie auto hebben die je als trouwauto zou kunnen gebruiken?

 

Trouwvervoer uitzoeken: wat past bij jullie?

Het is jullie grote dag en het allerbelangrijkste is dus ook dat jullie je helemaal op je gemak voelen en blij zijn met de keuzes die jullie hebben gemaakt. Ook het trouwvervoer moet passen bij jullie persoonlijkheid en wensen. Ga samen met je verloofde eens goed na wat jullie beiden mooi vinden. Tussen een limousine of een helikopter zit namelijk nogal wat verschil. Een goede tip is om afzonderlijk een lijst te maken van trouwvervoer wat bij je past en dit later naast elkaar te leggen. Zo voorkom je dat je meegaat in de smaak van je partner. Later kunnen jullie dan kijken of er overeenkomsten zijn of zoeken naar een alternatief of middenweg. Ga ook op onderzoek uit. Zoek samen op internet of bezoek de bruidsbeurs om zo jullie perfecte trouwvervoer te vinden.